Activitats de la BPT / Cicle Cinema en català / Cinema / Cinema català

Cinema en català, i més a prop!


Avui us presentem una nova iniciativa sorgida de la col·laboració entre diverses entitats relacionades amb la llengua catalana. Juntament amb el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i Òmnium Cultural Tarragonès, hem organitzat un cicle de cinema en català.

Cinema en català, i més a prop! és un nou projecte que té per objectiu promoure la llengua catalana a la gran pantalla i potenciar el cinema com a eina de cohesió i gaudi col·lectiu.

Cinema en català a l’abast, ja que l’entrada és gratuïta i, fins i tot, hi podeu venir a peu!

Les projeccions tindran lloc un dijous al mes, de febrer a juny, als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona (C/Major, 14) a les 20 hores.

Les pel·lícules proposades són de temàtiques diverses, aptes per a tots els públics i totes elles premiades en diversos festivals.

1. EVA (2011), dirigida per Kike Maíllo. Dijous 28 de febrer

En un futur, no gaire llunyà, les criatures mecàniques conviuen amb els éssers humans. Inspirada en la ciència-ficció dels anys 70,  EVA és una història de sentiments retrobats que ens transporta més enllà dels límits de la ciència. Premi Gaudí a la millor pel·lícula en llengua catalana el 2012.

2. BENVINGUT A FAREWELL-GUTMANN (2008), dirigida per Xavi Puebla.

Dijous 14 de març

El Departament de Recursos Humans de la farmacèutica Farewell-Gutmann acaba de perdre el seu abnegat director. Els seus subordinats més pròxims, però, no el trobaran a faltar: què seran capaços de fer per aconseguir un ascens? Un interessant film de suspens que va ser premi a la millor pel·lícula al Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC 2008.

3. L’ESCRIPTOR (2010), dirigida per Roman Polanski. Dijous 25 d’abril

Acabar d’escriure les memòries de l’exprimer ministre britànic Adam Lang pot tenir conseqüències perilloses per a… l’escriptor.  Un thriller trepidant basat en la novel·la de Robert Harris, El poder a l’ombra. Millor pel·lícula europea als Premis Europeus de 2010.

4. L’ONADA (2005), dirigida per Dennis Gansel. Dijous 30 de maig

Pensàveu que no es podria repetir? Allò que començà amb una sèrie d’idees innòcues, com la disciplina i el sentiment de comunitat, es converteix en un moviment que destrueix la llibertat i la voluntat dels seus membres. Una colpidora història basada en fets reals sobre el perill dels governs totalitaris.

5. JANE EYRE (2011), dirigida per Cary Fukunaga. Dijous 27 de juny

La història d’un amor indestructible més enllà del temps i l’espai. Aquesta adaptació del clàssic homònim de Charlotte Brontë, ens ofereix l’exquisida recreació d’una època i la construcció d’uns personatges que lluiten contra el seu destí tot buscant la felicitat que doni sentit a les seves vides.

   

Deixa un comentari