Cinema / Docs BCN del Mes

D’on surten els diners?


Arriba un nou DOCS del MES! Gaudiu-lo gratuïtament amb el vostre carnet de biblioteca, del 16 al 30 d’abril. Es tracta dOeconomia, un viatge creatiu i humorístic on economistes i banquers tracten d’explicar el joc del capitalisme amb més o menys èxit. No us el perdeu!

Com fer-ho? MOLT FÀCIL!

  1. Ompliu aquest breu formulari (recordeu que aquest formulari, i el documental, només estaran operatius del 16 al 30 d’abril).
  2. Després d’omplir i enviar-lo, visualitzareu a la pantalla l’enllaç al documental i la contrasenya d’accés
  3. Amb aquesta informació ja podreu accedir al film

:: La història

En els darrers anys, el nostre sistema econòmic s’ha fet invisible i incomprensible. La sensació que alguna cosa no funciona del tot bé l’ha tingut pràcticament tothom. Però, exactament, què és el que no funciona?

Capa a capa, Oeconomia revela les regles del capitalisme contemporani i com aquestes fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Amb astúcia i rigor, la pel·lícula analitza els aspectes més flagrants de l’economia capitalista, sovint invisibilitzats en les cobertures mediàtiques, fet que impossibilita comprendre la lògica que hi ha darrere de les estructures bàsiques que sostenen la nostra vida quotidiana.

Paradoxalment, l’economia només creix i els beneficis només són possibles quan hi ha endeutament. Un joc instal·lat en la lògica de l’augment infinit de capital. Però mostra el capitalisme signes d’esgotament? Ens trobem prop del seu final?

:: La directora

Carmen Losmann (Alemanya, 1978), després de cursar a Anglaterra el Bachelor of Arts Marketing, es va graduar en l’especialitat de cinema a l’Academy of Media Arts a la ciutat de Colònia. El seu llargmetratge de debut, titulat Work Hard Play Hard (2011), tracta dels efectes de la gestió dels recursos i ha estat guardonat amb el prestigiós premi televisiu Grimme-Preis, l’any 2014. Va rebre la beca Gerd Ruge Project per desenvolupar el documental Oeconomia, que és el seu segon llargmetratge com a directora.

:: Fitxa tècnica

Alemanya (2020). 89 minuts.
VO en alemany i anglès, subtitulada en català.

Direcció: Carmen Losmann
Producció: Hannes Lang, Mareike Wegener
Edició: Henk Drees, Carmen Losmann
Fotografia: Dirk Lütter
So: Peter Rösner, Till Röllinghoff, Etienne Haug, Detlev Schmelzenbach
Música: Peter Rösner
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s