Cinema / Docs BCN del Mes

“Allò que no et mata…”


La proposta d’aquest mes de gener al DOCS BCN del MES és un documental de la directora Alexe Poukine: Allò que no et mata… un documental dur, però necessari, sobre les violacions en entorns de confiança.

Podeu visualitzar-lo en línia fins el proper divendres 29 de gener. Com fer-ho? Molt senzill!

  1. Ompliu aquest breu formulari
  2. Després d’omplir-lo i enviar-lo, visualitzareu a la pantalla l’enllaç al documental i la contrasenya d’accés
  3. Amb aquesta informació ja podreu accedir al film! Recordeu que és en versió original, i que disposeu de subtítols en català, castellà i anglès.

LA HISTÒRIA

Amb 19 anys l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança.

La història de l’Ada és narrada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es van sentir abans, durant i després. A poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida.

Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o d’una agressió sexual en què l’abusador no és un desconegut. La pel·lícula desconstrueix la imatge que encara tenim actualment del violador, alhora que posa en primer pla la qüestió del consentiment en les relacions sexuals. I, en aquest sentit, com un “breu” episodi traumàtic pot enfonsar-nos la vida. Allò que no et mata… no és només la història de l’Ada, sinó una contribució a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

Més informació AQUÍ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s