Cinema / Docs BCN del Mes

“Robots”: estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides?


Arriba un nou Docs BCN del MES EN LÍNIA! Amb el teu carnet de biblioteca podràs gaudir durant 15 dies (del 27 de novembre a l’11 de desembre) del film d’Isa Willinger. Mentre no puguem projectar els documentals a la Biblioteca, confiem que gaudiu d’aquesta alternativa.

LA HISTÒRIA

Quan en Chuck compra l’Harmony, la seva futura parella robot, poc s’espera que li agradin els llibres i conversar sobre temes transcendentals. Al Japó, el robot Pepper arriba a la llar de l’àvia Sakurai per fer-li companyia, però resulta ser força despistat… Els robots són les noves criatures del planeta Terra. Estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides?

Ja fa anys que treballen als mostradors i les recepcions d’empreses, als centres comercials o com a xefs, però ara humanoides amb intel·ligència artificial s’introdueixen a les nostres llars i a les nostres vides privades. “Amb un robot d’intel·ligència artificial, has de mantenir una comunicació amb frases curtes i clares”, és el consell que li donen a en Chuck quan va a buscar la seva companya, acabada d’arribar de la fàbrica. Robots: les històries d’amor del futur (títol original: Hi, A.I.) ens revela com la convivència amb la intel·ligència artificial afectarà les nostres vides i com els robots, en un futur no gaire llunyà, en formaran part. Un impressionant testimoni que ens mostra el futur, avui.

LA DIRECTORA

Isa Willinger és una cineasta documentalista nascuda a Munic. Va estudiar cinema a la University of Television and Film de Munic i té un màster en Estudis Eslaus i Estudis Americans. Willinger va passar un any a la ciutat de Nova York, amb una beca Fulbright, on es va inscriure en programes de cinema i sociologia a la New School University. El 2010 va començar a investigar els edificis constructivistes mentre vivia a Moscou amb una beca del DAAD. La directora ha estat treballant en temes com el gènere, els trastorns socials, els drets humans, la teoria del cinema i la manifestació de la percepció del cinema. Michael Ballhaus va produir un espot social sobre el consum d’energia que ella va escriure i dirigir. Treballa com a educadora de cinema al Festival de Cinema Documental de Munic, i actualment està escrivint un llibre sobre les obres de la cineasta russo-ucraïnesa Kira Muratova.

Com fer-ho? MOLT FÀCIL!

  1. Ompliu aquest breu formulari
  2. Després d’omplir i enviar-lo, visualitzareu a la pantalla l’enllaç al documental i la contrasenya d’accés
  3. Amb aquesta informació ja podreu accedir al film i visionar-lo tantes vegades com vulgueu

Recordeu que el documental, i aquest formulari, NOMÉS estaran operatius els dies previstos per a la visualització en línia: del 27 de novembre a l’11 de desembre (ambdós inclosos).

En cas de dubte, contacteu amb nosaltres per correu electrònic: bptarragona.cultura@gencat.cat

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s