Cinema / Per menjar crispetes

El cinema que mira cap a les estrelles


Com cada any, per aquestes dates, tots estem pendents del cel. I és que si tenim la sort de viure en un lloc amb poca contaminació lumínica i els núvols no fan acte de presència podrem gaudir de la pluja de Perseids, un fenomen que es coneix popularment com “Llàgrimes de Sant Llorenç“.

Els Perseids són pols i roques residuals del cometa Swift-Tutle que quan entren en contacte amb l’atmosfera terrestre es converteixen en petites boles de foc. Van a una velocitat de 50 quilòmetres per segon deixant aquest rastre de llum i brillantor al cel que l’ull humà percep com un fenomen espectacular.

Moltes de les grans pel·lícules del cinema han explicat històries de cometes, viatges espacials i bitxos espantosos. La majoria d’aquestes històries tenen un rerefons inquietant i algunes fins i tot terrorífic. I és que, l’espai, sempre ha sigut un gran desconegut on hem mirat amb admiració però també amb recel.

Avui us fem una selecció de 5 pel·lícules que podreu trobar a la biblioteca i que expliquen històries per mirar cap a les estrelles. Quina és la vostra preferida?

Contact

Contact (1997)

Director: Robert Zemeckis 

Sinopsi: Una investigadora científica analitza ones de ràdio procedents de l’espai exterior amb la intenció de descobrir-hi senyals de vida extraterrestre. Tot canvia quan detecta una senyal desconeguda que sembla donar les instruccions per fabricar una màquina que permetria trobar-se amb els autors del missatge.

First Man (El primer hombre)

First man: el primer hombre (2018)

Director: Damien Chazelle

Sinopsi: Explica la història de la missió de la NASA que va portar el primer home a la lluna. Un relat en primera persona que mostra els sacrificis i el preu que va significar per a Armstrong una de les missions més perilloses i importants per la història de la humanitat.

Gravity

Gravity (2013)

Director: Alfonso Cuarón

Sinopsi: Dos astronautes que estan reparant una un satèl·lit fora de la nau especial tenen un accident i queden flotant enmig de l’espai. El satèl·lit i part de la nau queden malmesos i, per això, els dos companys busquen per tots els mitjans una solució per poder tornar a la Terra.

E.T. el extraterrestre

E.T el extraterrestre (1982)

Director: Steven Spielberg

Sinopsi:  Un clàssic per a tota la família, E.T. explica la història d’un ésser vingut d’un altre planeta que ha quedat abandonat al planeta Terra quan la seva nau ha marxat. Té por i està sol però tot canvia quan es fa amic d’un nen que l’amargarà a casa seva. Entre ell i els seus germans intentaran trobar la manera de tornar-lo al seu planeta.

Salyut-7: Héroes en el espacio

Salyut-7: héroes en el espacio (2017)

Director: Klim Shipenko

Sinopsi:  Conta la història de la recuperació de la nau espacial Salyut-7 feta per dos astronautes russos l’any 1985.

 

Us desitgem una bona setmana ben acompanyats d’estrelles i de cinema!

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s