Música / Música i músics de TGN

Guillem Anguera. Músics de Tarragona de la A a la Z


Estrenem una nova pàgina al nostre blog: Músics de Tarragona, de la A a la Z. Aquest nou espai està dedicat exclusivament als músics del territori que han editat algun disc al llarg de la seva trajectòria musical.
Periòdicament en presentarem un i us explicarem qui són, quina música fan, quins discos tenen i quins podeu trobar a la Biblioteca, entre d’altres coses.

Perseguim un doble objectiu. Per una banda, donem a conèixer els músics de km 0 als nostres usuaris. Per altra banda, fem difusió de la col·lecció especialitzada en música de Tarragona que és part fonamental del fons de música i cinema de la nostra Biblioteca.
Esperem que us agradi i que ho trobeu interessant!

Comencem? Amb la lletra “A” hi trobem…

GUILLEM ANGUERA

Qui és?

És un músic de Mont-Roig del Camp que segur reconeixereu pel so del seu acordió diatònic. Va fer l’especialització de música tradicional i popular en el marc del Títol Superior de Musica a l’ESMUC. Es dedica a la docència de l’acordió diatònic des de l’any 2001 i actualment és professor d’aquest mateix instrument a l’Escola Municipal de Música de Tarragona i a l’escola EspaiTrad de Valls.
És fundador i organitzador del Cap de Setmana Diatònic al seu poble natal, Mont-Roig del Camp, des de l’any 2007.

Quina és la seva trajectòria musical?

Ha format part de diverses formacions, entre elles: Aynulatac, La Cafetera Exprés, Txala amb qui ha enregistrat diferents treballs discogràfics. També ha compost la música de diferents bandes sonores per a documentals. Ha pujat en molts escenaris en el marc dels projectes dels quals ha format part i també ha participat de festivals de música d’arreu del país.
Podreu trobar col·laboracions seves amb l’acordionista basc Kepa Junkera o el cantautor Fito Luri.

Quins discos ha editat?

14 km (2017) ha estat el seu primer treball discogràfic en solitari. Hi trobareu música instrumental on el protagonista destacat és l’acordió diatònic. Un disc amb una barreja d’estils que no deixarà indiferent a ningú: des de cançons lentes amb gran expressivitat i delicades harmonies fins a melodies molt rítmiques i alegres.

Groc (2018) un disc reivindicatiu, solidari i molt minimalista on el seu acordió es el protagonista. Es mostra sol o bé acompanyat només de veu en la majoria dels temes per versionar cançons de Lluís Llach, Maria del Marc Bonet o Al-Myurqa. Hi han col·laborat cantants com Joan Rovira, Meritxell Gené, Jordi Jubany i Olga Pes. També ha recitat Joan Crosas i Rat Cebrián. Xavier Pié hi toca el saxo soprano.

Quins trobareu a la biblioteca?

 

 

 

 

 

Així sona Guillem Anguera

Voleu saber-ne més?

http://guillemanguera.cat/  
https://twitter.com/guillem_anguera
https://www.facebook.com/guillem.anguera79
https://www.youtube.com/channel/UCNQySE36Zpopj9rzibpVouw
https://www.instagram.com/guillem_anguera/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s