Activitats de la BPT / Cinema

“Push” o com tenir un lloc per viure cada dia és més difícil.


Aquest proper divendres, dia 25 d’Octubre, torna el Docs Barcelona del Mes amb el documental “PUSH“, de Frederik Gertten.

La pel·lícula explica com la gentrificació s’ha convertit en un fenomen global: Toronto, Berlin, Estocolm, Seül, Londres o Barcelona, son alguns dels exemples que mostren l’abast i la magnitud del problema de la crisi de l’habitatge. Les converses amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano, donen una visió global sobre com s’ha arribat a aquesta situació i quines opcions tenen els governs locals per revertir-la o pal·liar-la.

A través de Laila Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, es revelen els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Tal com afirma Saskia Sassen, “això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran”. Una reflexió en que evidencia el conflicte entre el dret fonamental de l’habitatge i els beneficis del capitalisme financer.

Aquí us deixem més informació per si voleu saber més coses d’aquest documental:

EL DIRECTOR

Fredrik Gertten és un reputat director i periodista suec conegut pel seu activisme. Els seus treballs més coneguts com Big Boys Gone Bananas!* (2012), estrena mundial a Sundance, Bikes vs Cars (2015), estrena mundial a SXSW i Becoming Zlatan (2016), estrena mundial a IDFA, van arribar al públic de més de 100 països diferents. L’octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö (Suècia) en reconeixement al seu treball com a documentalista.

PREMIS I FESTIVALS

Politiken Audience Award, CPH:DOX – Dinamarca, 2019

Premi del Jurat Jove Reteena – DocsBarcelona – Espanya, 2019

Nominat al F:ACT Award, CPH:DOX – Dinamarca, 2019

Hot Docs, Secció Oficial – Canadà, 2019

Millennium Docs Against Gravity – Polònia, 2019

Dok.Fest Munich – Alemanya, 2019

DOXA Vancouver – Canadà, 2019

TRÀILER

I si us interessa el tema recordeu que el dijous 24 a les 19 hores, un dia abans de la projecció del documental, es farà una xerrada a la biblioteca sobre habitatge cooperatiu a càrrec de la cooperativa Sostre Cívic. Us hi esperem, també!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s