Cinema

Torna el Documental del Mes: el 12 de setembre nova projecció!


Atenció a tots aquells que seguiu el Documental del Mes: aquest mes de setembre reprenem de nou les projeccions però avancem una mica la data, serà el dia 12! així que ja ho sabeu, guardeu-vos el dia perquè comencem amb una història d’allò més potent. A continuació us en fem cinc cèntims:

 

Womanhood

L’ARGUMENT

Amb 10 anys, la Beryl Magoko era una nena que creixia en un poble rural de Kenya i pensava que totes les nenes del món havien de ser “circumcidades” a través de la Mutilació Genital Femenina (MGF), com un simple ritual de pas de la infantesa a la vida adulta i, sobretot, d’acceptació dins de la seva comunitat. Ningú la va advertir del patiment físic i emocional que això li suposaria en el futur.

Avui dia, la Beryl, directora del documental, sap que la cirurgia reconstructiva és una possibilitat real amb què podria recuperar el que un cop va perdre, però no està segura si l’ajudarà a sentir-se millor. I si torna a cometre un error terrible? Està preparada per afrontar el seu trauma?

Womanhood és un viatge emocional a cavall entre Alemanya i Kenya, en què Magoko comparteix les seves sensacions més íntimes, profundes i silenciades amb altres dones víctimes de la MGF i, per primera vegada, també ho fa amb la seva mare. És possible que en aquest procés catàrtic se solidaritzin les unes amb les altres?

 

LA DIRECTORA

Beryl Magoko és una cineasta kenyana establerta a Alemanya. La seva primera pel·lícula, The cut (2012), va rebre diversos guardons, entre ells el premi a Millor Llargmetratge al London Feminist Film Festival. Després de llicenciar-se en Ciències de la Comunicació a la Kampala University d’Uganda, es va mudar a Alemanya per seguir creixent com a cineasta a l’Academy of Media Arts Cologne. Womanhood és el seu projecte de final de carrera i es va estrenar a Leipzig, on va guanyar el Premi del Públic –Leipziger Ring-, tot seguit a IDFA, el Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam, on es va endur el Premi Millor Documental d’Estudiants i, per últim, al DocsBarcelona, on va guanyar el Premi del Jurat al Nou Talent.

 

PREMIS I FESTIVALS

  • Premi Millor Documental d’Estudiants, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Premi Filmpreis Leipziger Ring, Dok Leipzig – Alemanya, 2018
  • Premi Nou Talent, DocsBarcelona – Espanya 2019

 

FITXA TÈCNICA

Direcció: Beryl Magoko

Fotografia: Jule Katinka Cramer

Edició: Fani Schoinopoulou BFS

So: Malin Schmid, Johannes von Barserwisch

Disseny de so: Tim Elzer

Música: Matthias Wittwer

Producció: Beryl Magoko, Jule Katinka Cramer, Academy of Media and Arts Cologne

Distribució: DocsBarcelona Distribution

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s