Activitats de la BPT / Cinema / Secció Audiovisual- Música i cinema

Barret fort, bigoti, bastó i sabatots!


Avui dimarts, 11 de juny, no us podeu perdre l’homenatge que farem al gran Charles Chaplin “Charlot” qui considerava que “un dia sense riure és un dia perdut”.  Si per ell i la seva obra fos, mai se n’hauria perdut cap!

Passarem una bona estona recordant la seva obra i aprofundint en l’home i l’actor. Ell mateix escrivia i dirigia els guions, composava la música i produïa els seus films. Ha estat considerat, merescudament, com un dels millors mims de la història del cinema. La seva creativitat va desbordar l’època del cinema mut i va influir molt en altres actors. Des dels escenaris victorians i els music halls britànics quan era jove, fins a la seva mort als 88 anys, la seva prolífica vida artística va anar acompanyada d’alts i baixos. Quatre matrimonis, onze fills, vuitanta-nou pel·lícules… i mil rialles!

L’acte serà conduït pel director i divulgador cinematogràfic Raül Contel. Contel ha aconseguit diversos premis en el camp del curtmetratge. Els seus primers treballs foren, entre altres: Cos trencat (1980), Gish (1980), Secuencias de un grupo (1981) iAmort (1982). Al 1990 va estrenar l’obra teatral infantil Contes per a garrinets. També ha impartit cursos d’iniciació al llenguatge cinematogràfic en diferents centres docents i ha estat articulista cinematogràfic.

Crits sords va ser guardonat amb el Premio de Cinematografia de la Generalitat el 1985 i el de Nuevos Realizadores del Ministerio de Cultura. Va ser un dels 15 fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Us esperem a les 18.30 hores i a la Secció Local!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s