Activitats de la BPT / Cicle Cinema en català / Cinema

Més cinema en català


La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes, Òmnium Cultural i la Biblioteca Pública, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, organitzem conjuntament aquest cicle amb l’objectiu de promoure la llengua catalana a la gran pantalla i potenciar el cinema com a eina de cohesió, gaudi col·lectiu i aprenentatge.

La novena edició del cicle continua consolidant la seva oferta dirigida a tota la ciutadania i, molt especialment, a les persones que estan aprenent la nostra llengua.

Les projeccions tindran lloc als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona (C/Major, 14). Com sempre, l’entrada és gratuïta només limitada a l’aforament de la sala.

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

Una educació. Dirigida per Lone Scherfig. Dimarts 19 de febrer a les 18 hores

La Jenny, una estudiant de 16 anys atractiva i brillant que viu en un barri londinenc molt tranquil, només pensa en estudiar per poder anar a Oxford. Però un dia coneix en David, un tipus seductor de 35 anys que la convida a sopars elegants, i a anar a clubs i a viatges amb els seus amics. Així, les conviccions de la Jenny comencen a trontollar i es veurà obligada a escollir entre seguir amb en David o bé anar a la universitat.

Un seguit de desgràcies catastròfiques de Lemony SnicketDirigida per Bradley Silberling. Dimarts 19 de març a les 18 hores

Violet, Klaus i Sunny Baudelaire, tres nens orfes, són adoptats primer per uns parents estranys, i després per Lemony Snicket. També es fa càrrec dels Baudelaire l’astut i ambiciós comte Olaf, l’objectiu del qual és apoderar-se de la seva herència.

Violet, la més gran, té 14 anys i és la més valenta de tots tres. Klaus, de 12 anys, és molt intel·ligent i viu obsessionat amb el món de les paraules. La Sunny, la petita, parla un llenguatge que només entenen els seus germans.

Atrapa la bandera. Dirigida per Enrique Gato. Dimarts 16 d’abril a les 18 hores

Richard Carson, un ambiciós multimilionari, vol apropiar-se de la Lluna i explotar la font d’energia neta i real del futur: l’Heli-3. Per aconseguir-ho, haurà d’esborrar de la història la gesta dels astronautes de l’Apollo 11 i els seus famosos primers passos per la Lluna, un fet que el 40% de la població mundial creu que és mentida. L’únic capaç d’impedir que se surti amb la seva és un surfista de 12 anys simpàtic i decidit, en Mike Goldwing.

Katmandú, un mirall al cel. Dirigida per Icíar Bollaín. Dimarts 21 de maig a les 18 hores

La Laia, una jove mestra catalana, es trasllada a Katmandú per treballar en una escola. Allà, a més de la misèria, es troba amb un panorama educatiu desolador que exclou els més necessitats. Emprèn un ambiciós projecte pedagògic als barris de barraques de la ciutat, encara que, ben aviat, s’adona que necessita ajuda per poder fer-lo realitat. Pel·lícula inspirada en la història real de Victòria Subirana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s