Activitats de la BPT / Música

Una Revetlla de Sant Jordi molt musical


Arriba la VI Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca! El proper divendres 20 d’abril, la Biblioteca estarà oberta més enllà del nostre horari habitual, des de les 19.30 h i fins a les 24 h. Prèviament, els més petits, també hauran gaudit d’activitats a la Revetlla Infantil, de les 17 h a les 19h.

Com cada any, la música tindrà un paper destacat en el programa. Gràcies a la implicació i col·laboració de les entitats tarragonines, podrem escoltar propostes ben diferents: instruments tradicionals, un grup de percussió, cant coral i poesia musicada.

A continuació us les detallem, amb la il·lusió que vingueu a compartir amb nosaltres aquesta festa tan especial. A més a més de música, hi trobareu activitats literàries i teatrals. Consulteu el programa AQUÍ.

ACTIVITATS MUSICALS A LA VI REVETLLA DE SANT JORDI

17.30 h Concert: El So més tradicional. Amb els alumnes de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona

Voleu saber quines són les agrupacions de la Festa Major? Com sonen la gralla, el timbal, el sac de gemecs, l’acordió, les tenores, els tibles, el flabiol i el tamborí? Veniu a sentir la Cobleta, el conjunt d’acordions diatònics i el grup de gralles i timbalers Maginets de la mà dels instrumentistes més petits! Per a tots els públics.

18.30 h Concert: Tarragona Ragtime Rags. Amb els alumnes del Grup de Percussió de Grau Professional de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona

El ragtime és un gènere musical que es va desenvolupar als Estats Units a finals del Segle XIX, derivat de la marxa i caracteritzat per una melodia sincopada i un ritme accentuat en les parts senars del compàs, provinent de la música africana. És una de les primeres formes autènticament Nord-Americanes i una de les principals influències en el desenvolupament del Jazz. Amb el Grup de Percussió de Grau Professional del Conservatori de Tarragona: Patxi Gonzàlez, Joan Manetas, David García, Magí Llatser i Jana Corsellas. Director: Francesc Vidagany.

21.15 h. Concert: Cor Sageta de Foc. Dirigit per Sílvia Virgili Guinovart

El Cor Sageta de Foc és una entitat dedicada a la interpretació i difusió del repertori musical català des d’una vessant crítica i reivindicativa. Ens oferiran el següent repertori de cançons:  Senyor Sant Jordi, A desalambrar, L’Estaca, Bella Ciao, L’Emigrant, La Internacional, Eugènia, Els Segadors.

23.15 h. Concert: Poesia catalana musicada i altres cançons. Amb Xavier i Pere Navarro.

El cantautor Xavier interpretarà, acompanyat de Pere Navarro, diversos poemes d’autors de parla catalana, procedents de Les Illes, del País Valencià i del Principat, musicada per diversos cantautors, i altres cançons també procedents de l’àmbit lingüístic català.

US HI ESPEREM!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s