Activitats de la BPT

No flaireu la poesia?


S’acosta la setmana més poètica a la Biblioteca. Com tots sabeu, el 21 de març és el Dia Internacional de la Poesia, i enguany serà d’allò més musical. La setmana vinent volem celebrar amb tots vosaltres que arriba la primavera, i que la poesia ho fa tot més bonic!

A la biblioteca començarem la setmana amb un recital poètic i musical de la mà de la cantant Júlia Fortuny: Poesia en solfa.

El repertori es basarà en poemes pertanyents al moviment literari del romanticisme alemany: Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), Heinrich Friedrich Ludwig Rellstab (1799-1860) i Herman von Gilm (1812-1864). El romanticisme fou un moviment artístic que s’inicià a finals del segle XVIII a Europa, com a reacció davant la Il·lustració. L’artista romàntic és un creador lliure que expressa el seu interior sense imposicions externes.

El lied, que significa cançó en alemany, és una de les formes musicals d’aquest període. Compost per a veu solista i piano, utilitza com a text un poema. Durant el recital tindrem ocasió d’escoltar peces de Franz Schubert (1797-1828), Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893), Richard Strauss (1864-1949) i Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).

La carrera de la soprano Júlia Fortuny comença al conservatori de Tarragona on obté el títol de cant amb les màximes qualificacions. La seva formació continua a Salzburg i Roma amb prestigiosos professors.

A Itàlia intervé en òperes i concerts d’importants festivals amb bona crítica per les seves dots vocals i interpretatives. També a Espanya participa en gires pels festivals de Bilbao, Logroño, Barcelona, Santes Creus, etc… amb diferents programes per soprano i orquestra, Barroc, Lied, òpera i sarsuela escenificades.

US HI ESPEREM!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s