Activitats de la BPT

Festa d’aniversari: Kirk Douglas i Olivia de Havilland


Avui us convidem a una festa d’aniversari: la de Kirk Douglas i l’Olivia de Havilland. Sabeu quantes espelmes hauran de bufar? Ni més ni menys, que 101!

 Kirk Douglas ha estat una de les icones més importants del Hollywood dels anys 40 i 50. En la darrera gala dels Globus d’Or, tots ens vam emocionar amb el sentit homenatge que van retre-li. Olivia de Havilland és un dels rostres més dolços del cinema, que també gaudí d’èxit i reconeixement.

Els recordarem a través de films memorables de la història del cinema: Espàrtac, Allò que el vent s’endugué, Les aventures de Robin Hood, Ban Gogh, la passió de viure… entre molts d’altres!

Una sessió plena de magnífics records, farcits d’acció, aventures i amors com només el cinema ens ha permès de viure.

Raül Contel és director de cinema, ha aconseguit diferents guardons al llarg de la seva trajectòria Durant els anys 80 es va donar a conèixer amb els curtmetratges Cos Trencat, Gish, Secuencias de un grupo i Amort. El 1990 va estrenar l’obra teatral infantil Contes per a garrinets.

Com a guionista i director de llargmetratges cal esmentar les pel·lícules L’home ronyó, Crits sords (amb el qual va guanyar el Premi de la Generalitat de Catalunya al Millor llargmetratge i el Premio Nuevo Realizador del Ministerio de Cultura) i també Gent de Fang.

Entre les seves darreres obres i comptem les obres teatrals “No hi ha res com ser siamés” (1993) i Qui es casarà amb en Jordi (2015).

També ha impartit cursos d’iniciació al llenguatge cinematogràfic, ha col·laborat en diferents publicacions culturals i ha estat un dels 15 fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Actualment també fa xerrades i conferències a l’entorn temàtic de pel·lícules.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s