Música

Música contra el poder


Cliqueu la imatge per veure’n la disponibilitat

Avui us presentem una novetat literària que demostra com la protesta política també té la seva pròpia banda sonora i, a més a més, com aquesta música resulta imprescindible per ajudar a fer sentir la veu de la gent enfront el poder i l’establishment: Músicas contra el poder: canción popular y política en el siglo XX (2016).

I és que el llibre que ha escrit Valentín Ladero fa un repàs al llarg de tot el segle XX per veure quines cançons han estat clau a l’hora de funcionar com a contrapoder, quins cantautors o grups musicals han acompanyat manifestacions i reivindicacions o quin és el so dels moviments contraris a la globalització.

Per les pàgines del seu llibre desfilen, entre molts d’altres, els que creien que les cançons podrien canviar el món com Peter Seeger i Victor Jara, qui fins i tot hi va deixar la vida; també hi surten els que van donar veu a la comunitat afroamericana com Marvin Gaye i les grans icones de la Chanson française com Edith Piaff, qui va il·lustrar amb acords els temps convulsos que vivia França a mitjans del segle XX.

Aquí us deixem alguns enllaços de les cançons que trobareu citades i comentades al llibre. Ah! I abans d’emportar-vos-el en préstec, us recomanem que feu un vol per la Secció de música, on hi trobareu una bona representació física d’aquesta singular banda sonora.

Víctor Jara. Manifiesto (1974)

https://www.youtube.com/watch?v=en8yqVxuT-U

Marvin Gaye. What’s going on (1971)

https://www.youtube.com/watch?v=H-kA3UtBj4M

Edith Piaff. Non, je en regrette rien (1956)

https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s