Calaix de sastre / Cinema

Educar a través del cinema


La novetat que us presentem avui és molt més que un llibre. Películas para la educación: aprender viendo cine, aprender a ver cine (Cátedra, 2016), dels editors Íñigo Marzábal i Carmen Arocena, és una guia per a cinèfils i és, a més a més, una eina de treball per a professors, mestres, monitors, pares, mares i tots aquells que vulguin motivar l’aprenentatge a través del setè art.

El llibre s’estructura a l’entorn de set eixos que proposen pel·lícules per treballar diferents temes. Aquests eixos són:

  • Relacions personals
  • Socialització
  • Moral
  • Drets humans
  • Política
  • Vida biològica
  • Postmodernitat

Les pel·lícules són analitzades minuciosament, es detallen els temes més tècnics i també se’n fa la sinopsi i una completa contextualització. A més a més, s’inclou una proposta d’activitats per als alumnes i una guia per al professorat.

Si ens fixem, per exemple, en el clàssic de Stanley Kubrick La naranja mecànica ens serveix per tractar els temes de la postmodernitat i la violència. Les activitats pensades per als alumnes són bàsicament de discussió i reflexió.

D’altra banda, la guia per al professor vol ser una  ajuda a l’hora d’enfocar les qüestions transcendentals que tracta la pel·lícula que, en aquest cas, seria la forma que té Kubrick d’entendre la condició humana: cada vegada més egoista i despietada.

Trobareu el llibre a la prestatgeria de novetats de la primera planta. Veniu i marideu-lo amb algunes de les pel·lícules que s’hi analitzen. Una eina imprescindible per a tots aquells que us dediqueu a l’educació.

Us hi esperem!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s