Activitats de la BPT / Música

Torna Kiev Portella i el “Club de la Clàssica”


fris-kiev-portella-2017Aquest 2017 la Biblioteca acollirà, un any més, el Club de la Clàssica amb dues conferències pianístiques a càrrec de Kiev Portella.

Seguim la col·laboració amb l’Escola Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona acollint, un any més, dues de les cinc conferències que configuren la programació d’aquest curs 2016/2017.

Aquesta iniciativa va sorgir el 2012 amb l’objectiu d’oferir a la ciutat conferències sobre temes pianístics (intèrprets, concerts amb orquestra, repertori de grans compositors…). Conferències que posen l’accent en l’educació musical i que ens permetran conèixer millor intèrprets i compositors així com gaudir de les audicions musicals.

El circuït musical d’aquesta sisena edició, inclou els espais del Conservatori i la Biblioteca del Pública de Tarragona amb la voluntat d’arribar a més gent i oferir una programació més complerta i cohesionada. En total es realitzaran cinc conferències, en dimecres i a les 19 h. L’entrada és lliure i gratuïta, oberta a tot tipus de públic.

A la Biblioteca, Kiev Portella ens parlarà de la Sonata de Liszt (febrer) i de l’elegància del pianista, director i compositor rus Mikhail Pletnev (abril). Al Conservatori, les conferències giraran entorn a a Paganini (gener), i Daniil Trifonov. La primera conferència sobre Zoltán Kocsis va tenir lloc el passat mes de novembre al Conservatori.

Kiev Portella actualment és professor de l’Escola i Conservatori Professional de Música de Tarragona i porta una sòlida trajectòria com a concertista per Espanya, Itàlia i Anglaterra.

Compagina les seves actuacions com a solista junt amb les de músic de cambra al costat d’importants noms de l’actualitat musical. Ha gravat per R.N.E. “Ràdio 2″, Ràdio “Catalunya Música”, R.N.E. “Ràdio 4″, “Com Ràdio”, “Ràdio Antena 3″, “Ràdio Onda Cero”. Com a pedagog l’han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos per Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll.

PROGRAMACIÓ  EL CLUB DE LA CLÀSSICA curs 2016/2017 

  • Dimecres 23 de novembre a les 19 h al Conservatori (carrer Cavallers, 10).  El sobtat adéu de Zoltán Kocsis.
  • Dimecres 25 de gener a 19 h al Conservatori (carrer Cavallers, 10). Paganini al piano. Denis Matsuev i Lilya Zilberstein.
  • Dimecres 15 de febrer a les 19 h a la Biblioteca Pública de Tarragona. Sonata de Liszt, paraules majors!
  • Dimecres 22 de març a les 19 h al Conservatori (carrer Cavallers, 10). Daniil Trifonov o el diable?
  • Dimecres 5 d’abril a les 19 h a la Biblioteca Pública de Tarragona. L’elegància de Mikhail Pletnev.

NO US HO PERDEU! US HI ESPEREM!

flyers-kiev-portella-gener-2017

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s