Activitats de la BPT

La música al cinema: sentir el que no es veu


Us agrada la música? Us agrada el cinema? Doncs què us sembla si posem els dos ingredients dins una mateixa activitat? No us perdeu la conferència que demà tindrem a la Biblioteca sobre la música de pel·lícules.

trompeta cinemaEl món de les bandes sonores és un món apassionant. La importància que la música té en el cinema és més que evident, per bé que no sempre ha gaudit del reconeixement necessari.

Des dels inicis del cinema, i ja abans en el teatre i altres tipologies d’espectacles, la música i els efectes sonors hi han estat ben presents.

El contingut de la conferència ens permetrà reflexionar, en primer lloc, al voltant de què és la música del cinema i del perquè hi ha d’haver música en el cinema.

Després, traçarem una panoràmica de l’evolució d’aquest tipus de cinema prenent com a base els grans èxits del cinema nord-americà.

A continuació, repassarem les principals funcions de la música cinematogràfica, el perquè serveix i com fa que “veiem” les coses d’una determinada manera en les pel·lícules. Tot plegat amb l’objectiu d’aprendre a escoltar allò que no es veu en un film, però sí que cal sentir.

Sense anar més lluny, el Teatre Tarragona va programar el passat 1 de maig una tarda de cine amb la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona. L’interès per aquest gènere musical sembla que no fa més que créixer. Serveixi aquesta conferència per donar un valor afegit al nostre fons de música de pel·lícules i col·laborar en el gust d’una escolta activa.

Tindrem amb nosaltres a Xavier Cazeneuve. Ell és historiador i fa quinze anys que es dedica a la divulgació de la història de la música del cinema. Actualment, i des de fa vuit temporades, condueix i presenta el programa de ràdio El violí vermell de música de cinema a Catalunya Música. També ha escrit diversos articles i ha realitzat diverses conferències, seminaris i classes sobre la música cinematogràfica.

No us ho podeu perdre: US HI ESPEREM!

Conferència Música en el cinema XAVIER CAZENEUVE

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s