Activitats de la BPT / Cicle Cinema en català / Cinema / Cinema català

Francesc Macià, de coronel a president


La propera cita amb el Cinema en català, i més a prop! ens acosta a una de les figures més representatives de la nostra història: el president Francesc Macià.

Conegut popularment com a “l’avi”, proclamà la República Catalana el 14 d’abril de l’any 1931 (tot just aquest mes ha fet 85 anys) com a culminació del seu treball en la defensa de la independència de Catalunya.

La pel·lícula de Josep Maria Forn (2006) ens explica l’evolució de Macià des de la seva inicial carrera militar a l’exèrcit Espanyol, fins a la seva implicació en la política i posterior paper decisiu en la història.

Abel Folch és l’actor encarregat de donar vida a l’espòs, pare, enginyer i polític que va ser. Un home de principis, amb un fort sentit de la justícia, enamorat de la seva terra i conscient que només el compromís ferm i la perseverança pot donar fruits. Malgrat els dubtes, els desenganys i les dificultats.

Us esperem demà dimarts 19 d’abril, a les 18 hores, als SSTT del Departament de Cultura (carrer Major, 14). NO US HO PERDEU!

flyer Abril 2016 el coronel macià

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s