Activitats de la BPT / Cinema

Parlem de cinema?


cine-documentalPARLEM DE CINEMA? Orígens i llenguatge cinematogràfic.

Aquest any tindrem un nou taller de formació per a tots els cinèfils! Si sou addictes al setè art, i teniu ganes de conèixer-ne les entranyes, aquest és el vostre taller.

L’objectiu final és proporcionar les eines suficients per poder gaudir del fet cinematogràfic d’una forma àmplia, profunda i crítica tot descobrint elements, tècniques o anècdotes que permetin donar valor al cinema més enllà del simple espectacle.

El temari inclou el tractament de dos blocs:

  • Els orígens de la història del cinema: el descobriment de la fotografia; els moviments artístics de finals de la segona meitat del segle XIX i principis del XX; Lumière front Edison; els precursors del cinema; la consolidació d’una nova indústria.
  • El llenguatge cinematogràfic i les fases de la creació: el guió, la direcció, el muntatge…; els recursos expressius audiovisuals: plans, guió, moviments de càmera…

hugoEl taller s’estructurarà en quatre sessions que tindran lloc en dijous, de 18 a 19:30 hores:

  • 1a Sessió. 4 de febrer: Prehistòria i orígens del cinema. Cinema a França, Anglaterra i Catalunya.
  • 2a Sessió. 18 de febrer: Cinema als Estats Units, Alemanya i la URSS. Consolidació de la indústria. El crack del 29.
  • 3a Sessió. 3 de març: Projecció de la pel·lícula La Invención de Hugo (2011), dirigida per Martin Scorsese. Aquest film servirà de treball complementari a les sessions teòriques. Gran part de la quarta sessió en la que s’expliquen les tècniques de rodatge i el llenguatge es recolzarà en aquesta pel·lícula.
  • 4a Sessió. 17 de març: Tècniques de rodatge. Llenguatge cinematogràfic.

La Montse Cateura i l’Enric Franch seran els encarregats de fer-vos passar una bona estona. Durant l’activitat es combinarà la informació teòrica amb l’anàlisi d’algunes pel·lícules cabdals de la història del cinema intentant sempre la màxima participació per part de les persones que hi assistiu.

A cadascuna de les persones assistents se’ls lliuraran diferents materials com són anàlisis de les pel·lícules visionades, resums de les sessions, filmografia bàsica, etc…

Així doncs… US HI APUNTEU? Inscriviu-vos al taulell 3 de la biblioteca, per correu electrònic (bptarragona.cultura@gencat.cat) o per telèfon (977 240331).

US HI ESPEREM!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s