Cinema / Cinema i +

Per a cinèfils i científics


cartell cinema + cienciaEl Cinema i + d’aquest mes de novembre l’hem dedicat al món de la CIÈNCIA. D’entrada poden semblar dos móns oposats, però quantes vegades les pel·lícules de ciència-ficció s’han avançat als temps?

L’any 1989 un aventurer Marty McFly es plantava al 21 d’octubre de 2015 al film Retorn al futur 2 (Robert Zemeckis, 1985). Les videoconferències, la roba intel·ligent, el cinema 3D, els drons… i altres elements que sortien a la pel·lícula avui ja formen part del nostre present.

Al recull que us hem preparat hi trobareu un bon nombre de pel·lícules relacionades amb científics, invents i descobriments que ens acosten al món de la ciència amb uns altres ulls. La física, les matemàtiques, l’astrologia, la medicina o la biologia prenen forma a través de documentals, thrillers i drames.

guerramundosfisicacineDedicar-se al món de la ciència no ha estat mai una empresa fàcil: gairebé gosaríem dir que en cap moment de la història. Des d’aquí el nostre homenatge a totes les persones que han dedicat la seva vida a la investigació: sense la seva perseverança i la seva valentia (en moltes ocasions), la ciència no podria avançar.

I per a tots els amants de la ciència i el cinema, us recomanem el llibre de Sergio L. Palacios La guerra de dos mundos. El cine de ciencia ficción contra las leyes de la física (Barcelona: RobinBook, 2008). Un divertit itinerari divulgatiu pel món de la física a través de pel·lícules i còmics.

GAUDIU DEL CINEMA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s