Cinema / Per menjar crispetes

Sobre Sebastião Salgado


Wim Wenders és un director que deixarà petja en la història del cinema. Ens agrada com a director de ficció (París, Texas (1984), Hasta el fin del mundo (1991), ¡Tan lejos, tan cerca! (1993), etc…) , però sobretot ens fascina la seva vessant de documentalista. La seva manera de narrar la realitat és d’una bellesa i una profunditat que captiva irremeiablement l’espectador.

salgado llibreAixí ho palesen els seus dos últims treballs: Pina (2011) sobre la coreògrafa alemanya Pina Bausch, i La Sal de la tierra (2014) sobre el fotògraf brasiler Sebastião Salgado. En les dues ocasions, la personalitat impactant dels seus protagonistes juntament amb la força del seu llenguatge cinematogràfic són definitius.

A La Sal de la tierra, Sebastião Salgado ens explica la seva vida. Una vida dedicada a la fotografia que l’ha portat a viatjar per tot el món. Ha descobert els paratges naturals i humans més espectaculars, però també els inferns més incomprensibles provocats per la guerra i el genocidi. Les seves fotografies són un llegat per a tota la humanitat que conviden a la contemplació i, sobretot, a la reflexió.

I per saber-ne més, també us convidem a llegir el llibre de les seves memòries que trobareu a la secció de fotografia: De mi tierra a la Tierra. Sebastião Salgado. Memorias (Madrid: La Fabrica, 2014).

Dirigit juntament amb el fill de Salgado, Juliano, el documental s’ha emportat multitud de nominacions i premis entre els quals destaquen el César a millor documental, el premi especial del jurat a Cannes, o el premi del públic al Festival de San Sebastián l’any 2014.

Esperem els vostres comentaris!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s