Cinema / Cinema i + / Racó del cinema

El cinema que cap dins una maleta


chaplin emigrant

L’emigrant (1917), de Charles Chaplin

L’èxode de refugiats sirians que afecta a milers de persones i que ha posat en entredit la capacitat de reacció dels països europeus, és tan sols un episodi dels grans moviments migratoris que ha patit la població mundial al llarg de la història.

Conflictes bèl·lics, règims dictatorials, crisis econòmiques… diversos són els motius que empenyen les persones a posar la seva vida dins una maleta, i emprendre un llarg viatge cap a  un futur millor i més digne. Arriscant la seva pròpia vida, si cal.

El cinema ens ha deixat testimonis colpidors d’aquestes tristes pàgines de la història. Històries reals del periple pel què han de passar abans, durant i després d’emprendre’l, homes i dones, infants i ancians. Moltes vegades els impediments i els obstacles no s’acaben quan s’arriba al destí. Els països d’acollida no sempre responen a les expectatives. Hi pot haver res més dur, després d’haver exposat la pròpia vida?

maleta2

El recull de films que us oferim a Cinema i +, n’és una mostra.  Cinema epidèrmic per entendre, una mica més, el què suposa per a una persona haver de deixar-ho tot per procurar-se un futur.

CINEMA + MOVIMENTS MIGRATORIS

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s