Activitats de la BPT / Cinema

La cultura occitana més a prop


logo cinema_occitanS’acosten les dates de la Mòstra de Cinema Occitan a la ciutat de Tarragona. Una bona ocasió per, a través dels documents audiovisuals, conèixer de més a prop la cultura occitana que tenim a tocar.

Per a fer-ho més fàcil, a més a més, acompanyarem la projecció dels documentals amb dues activitats complementàries. Es tracta de dues xerrades introductòries als temes que tracten els dos films que es podran veure.

Així el dia 14, Ferran Sánchez Agustí, historiador i estudiós del maquis i d’altres moviments com el carlisme o el bandolerisme, contextualitzarà el documental Aqueth dia i auie ua nòça, que tracta precisament dels fets de 19 d’octubre de 1944, quan un grup de maquis exiliats a França van entrar a la Vall d’Aran.aquel

I el dia 15, Inés Sánchez, arquitecta especialitzada en arquitectura bioclimàtica dissertarà sobre les coves com a espais destinats a habitatges per fer la presentació de La barma, un documental que recull el testimoni de persones que van viure fins fa poques dècades en l’anomenada Balma Boves, als Alps Occidentals.

Si veniu, no només us apropareu a una llengua, sinó també als temes sempre interessants, dels maquis i l’arquitectura bioclimàtica. L’entrada és gratuïta només limitada a l’aforament de la sala.

NO US HO PODEU PERDRE, sereu benvenguts!

balmes2

balma boves

Imatges de la Balma Boves (als Alps Occidentals)

 

*Benvenguts és la forma occitana de benvinguts (en català).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s