Activitats de la BPT / Cinema

La Mòstra de Cinema Occitan 2015


A Reus el 25 de juny i a Tarragona el 14 i 15 d’octubre.

Organitzada per la Direcció General de Política Lingüística en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona

 

Cartell de la Mòstra de Cinema Occitan 2015

El dia 25 de juny, a les 19.30 h es projectaran al Centre de Lectura de Reus Eras hemnas dera Baderca i Lo truelh d’Arsin, en el marc de la vuitena edició de la Mòstra de Cinèma Occitan, inaugurada a Lleida al 16 de juny.

La Mòstra, organitzada pel Departament de Cultura, a través dela Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica. En l’organització hi col·laboren diferents institucions, entitats culturals i empreses, tant de Catalunya com d’Occitània, i universitats que en faciliten la presència arreu dels territoris català i occità.

L’any 2014 les ciutats de Reus i Tarragona es van incorporar a la Mòstra, i es va contribuir així des del Camp de Tarragona a fer un salt quantitatiu important en el que era la setena edició d’aquesta Mòstra: de 19 localitats catalanes i occitanes on s’havia projectat l’any2013 a 31 poblacions l’any passat. En aquesta edició 2015 es programen 7 títols, a 34 localitats occitanes i catalanes, amb un total de 70 sessions d’exhibició.

Enguany, fent un pas més per facilitar l’accés al coneixement d’aquesta llengua i aquesta cultura al Camp de Tarragona, s’ha programat de manera complementària en ambdues ciutats, amb la finalitat que les persones interessades en aquest tema puguin gaudir de projeccions diferents en moments diversos de l’any.

Així, a més de les projeccions que es faran al Centre de Lectura de Reus aquest mes de juny, els dies 14 i 15 d’octubre es podran veure al Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona Aqueth dia i auie ua nòça i La barma.

Totes les pel·lícules projectades a Catalunya són subtitulades en català, gràcies a la col·laboració entrela Direcció General de Política Lingüística i la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida. Cal remarcar que la Mòstra serà present enguany en diferents universitats i festivals de cinema. Així, doncs, es va consolidant amb una programació que ofereix una visió panoràmica de la llengua occitana i de les seves modalitats a través de creacions audiovisuals, majoritàriament documentals.

US HI ESPEREM!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s