Música / Música i músics de TGN / Novetats musicals

Entre el cel… i la terra


coralurv

Avui dediquem el nostre post a la Coral de la Universitat Rovira i Virgili.

Fa ben poc, la Coral va fer donatiu a la Biblioteca dels discos que han editat al llarg de la seva trajectòria i que hem inclòs a la guia Tarragona la música i els músics, actualitzada recentment en la seva tercera edició.

La Coral va ser fundada l’any 1991 per l’actual directora, Montserrat Rios i està formada per una cinquantena d’estudiants i ex-estudiants.

El seu repertori inclou obres a capella d’autors que van des del segle XVI fins a composicions escrites al segle XXI, a més de moltes de les grans obres escrites per a cor, orquestra i solistes.

Entre el llarg llistat de concerts oferts per aquesta formació, cal incloure-hi no només ciutats catalanes, sinó també de països d’arreu del món. La seva discografia està formada per tres treballs editats per la Universitat que ofereixen un bon recull del seu treball.

entre el cel i la terraEl darrer disc, titulat Entre el cel i la terra (URV, 2013), és un testimoni viu del recorregut dut a terme per la Coral durant els darrers anys.

El títol, tal i com resa la introducció del disc, al·ludeix a la capacitat que té la música per traslladar-nos, en aquest cas a través d’un cant coral equilibrat i afinat, cap a una nova dimensió a mig camí entre dos mons: el terrenal i l’espiritual.

I per a mostra, us deixem amb la interpretació d’una de les cançons del disc: Amor mariner.

Trobareu tota la informació sobre la Coral a la seva pàgina web oficial i podeu adquirir els seus discos a la botiga de la Universitat.

GAUDIU DE LA MÚSICA!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s