Cinema i literatura

Llibres & Films: l’Edat de la innocència


Tornem amb més Llibres & Films per aquest estiu.

Molts de vosaltres quan sentiu “L’Edat de la innocència”, evocareu ràpidament el turmentós triangle amorós protagonitzat per Michel Pfeiffer, Daniel Day-Lewis i Winona Ryder. No ens resulta estrany. La pel·lícula de Martin Scorsese, estrenada el 1993, retrata amb encert la doble moral de la societat novaiorquesa de 1870 amb tot luxe de detalls.

El que potser no sabeu és que la pel·lícula es basa en la novel·la, igualment exquisida, d’Edith Wharton (1862-1937). Publicada l’any 1920, és la seva novel·la més famosa amb la qual va guanyar el premi Pulitzer l’any 1921. Nascuda en el si d’una família rica, Wharton va retratar amb tot detall i fina ironia, els costums d’una societat que coneixia de primera mà. La profunditat psicològica dels seus personatges va posar a la llum aquelles situacions que la bona educació mantenien en l’anonimat.

Sinopsi

Al Nova York de 1870 les aparences, els llinatges familiars i la riquesa mouen els fils de l’alta societat de l’època. Newland Archer és un prometedor advocat que sospira en secret per portar una vida més emocionant de la que porta. Està resignat a conformar-se amb una vida tranquil·la junt amb la seva promesa May Welland, una jove adorable però totalment convencional. Però quan la comtessa Olenska, la rebel cosina de May, torna a Nova York precedida pels escàndols de la seva vida amorosa, Newland ho arrisca tot davant la possibilitat de viure un amor de debò.

Se n’ha dit…

LA EDAD DE LA INOCENCIALa Edad de la Inocencia. Martin Scorsese. 1993

“Un drama viu amagat a la fractura dels temps; Pfeiffer i Day-Lewis reclamen el dret a desitjar-se. Una obra major feroçment continguda en el seu espectacular desplegament “. Luís Martínez (El País)

L’Edat de la innocència. Edith Wharton. 1994  edat

“El temps sufocat de la postguerra en una ruralia vivacíssima  on el dring pur dels mots conserva intacta la puresa del viure malmès pel vendaval de la història.” Pere Gimferrer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s