Cinema

Bigas Luna


Bigas Luna va deixar per escrit davant notari que no volia rebre cap homenatge pòstum després de la seva mort. Potser perquè Bigas Luna era un enamorat de la vida i els seus plaers, de l’erotisme, de l’art en totes les seves vessants (cinema, pintura, fotografia, arquitectura, disseny…).

La seva filmografia deixa imatges que han esdevingut autèntiques icones del cinema català i espanyol (La teta i la lluna, Jamón, jamón…). Amb el seu film Bilbao (1978) va aconseguir trencar amb la visió costumista del cinema fet fins llavors al país i va ser seleccionat al Festival de Cannes.

Us recollim les pel·lícules que podeu trobar a la secció de cinema i que són una bona representació del seu treball.

També us recomanem el llibre Mirada al món de Bigas Luna (Laertes, 1989) que recull la seva trajectòria abans de dedicar-se al cine, un conjunt de narracions que més tard esdevingueren pel·lícules i un tercer apartat de projectes que ja llavors prometien una vida intensa i plena de creativitat. Com ha estat. 

Actualment estava immers en l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen.

Filmografia que trobareu a la Biblioteca

        

      

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s