Cinema / Racó del cinema

Racó remullat


Avui arriba el Racó més plujós de l’any, ens sembla. Entre xàfec i xàfec, no us perdeu les pel·lícules que us recomanem. Dos títols, dues temàtiques ben diferents, i un mateix gènere: el documental. I és que aquest gènere continua creixent amb força a la Biblioteca.

Comencem amb Famylistrip (2009), de Lluís Miñarro. Un treball que va néixer com un regal familiar, però que es va convertir en una pel·lícula.

El director construeix, a través de la història de la seva pròpia família, un retrat de tota una generació i una època: la de l’Espanya marcada pel catolicisme i la Guerra Civil.

     

Continuem amb Esto no es una película (2010) dels iranians Jafar Panahi i Motjaba Mirtahmasb. En aquesta ocasió, la pel·lícula és un cant a la llibertat artística, però també sobre la idea, el temps i la funció del cinema. 

Un exercici de desobediència civil que reflexiona sobre el propi ofici de cineasta. Jafar Panahi va ser condemnat el 2010 a no tornar a viatjar a l’estranger durant 20 anys per considerar que el seu cinema atacava el règim iranià. Amb això, ja està tot dit.

Com sempre, gaudiu del cinemaEns explicareu si us han agradat? Participeu al Bloc i deixeu-nos el vostre comentari!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s