Música / Playlists

Raimon: 50 anys d’aquell primer concert


El desembre de 1962 Raimon va fer la seva primera actuació a Barcelona, al teatre Fòrum Vergés. Des de llavors, han estat cinquanta anys de compromís amb la música, la cultura i la llengua d’un país.

Parlar de Raimon ens porta, inevitablement, la imatge d’una cama repenjada en una cadira, la guitarra presa amb fermesa i una veu lliure, forta i valenta d’aquelles que no necessitarien micròfon si no fos perquè els auditoris són plens a vessar.

Parlar de Raimon és parlar de compromís, i d’una profunda sensibilitat per expressar amb la música i sobretot, amb la paraula, el sentiment humà envers les adversitats de la vida, però també l’instint de lluita, superació i esperança.

Ell mateix anomena les seves cançons com a “fisiològiques”, és a dir, fruit de la seva necessitat d’expressar-se, tant estèticament com per la necessitat de dir certes coses.”

Cinquanta anys donen per a molt, quan hi ha idees, empenta i ganes d’assumir reptes. La seva discografia compta amb més de trenta títols dels quals, a la Biblioteca, en trobareu una bona representació. També les lletres de les seves cançons recollides a Les paraules del meu cant” (Empúries, 1993), i una de les seves biografies titulada “Raimon: el crit al vent”.

     

            

El Departament de Cultura de la Generalitat  impulsa un seguit d’actes per tal de celebrar i commemorar la seva trajectòria que ha contribuït d’una manera molt especial a l’escena musical catalana de les darreres dècades.

La gira de concerts programats començarà aquest proper dia 28 al Berlin Reutersaal de la Humboldt Universität de Berlin. Exposicions, un cicle a la Filmoteca, l’edició de material audiovisual… entre altres, són les activitats previstes.

Us deixem amb un tast de les seves cançons més representatives. Que ho gaudiu!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s