Activitats de la BPT / Música

Recórrer els anys 80 a través de les cançons


A primer cop d’ull, no sembla un recorregut fàcil. En Jordi Jaria, però, en sap tant que ens va fer fàcil el què gairebé semblava impossible.

Intentar resumir l’audició que va tenir lloc el passat dimecres 6 de juny, es fa complicat… però sí que podem reunir, en aquest article, les cançons que van servir per il·lustrar aquest recorregut.

En Jordi ens va parlar dels orígens fonamentals de la cultura musical dels vuitanta: el punk, la música disco, l’electrònica i el hip-hop (cançons 1-4).

Després, ens va parlar del paradigma de la independència i la reivindicació de la música de ball que durant els anys vuitanta van constituir un nou paisatge sonor que preparava el trànsit del guitar-hero al disc-jockey com a centre de la creació musical (cançons 5-12).

En la tercera fase del seu recorregut, cap als noranta, vam veure com l’escena independent i les sessions de música de ball defineix un nou territori que serà el mapa del futur: trash-metal, songwriters, el nou rock americà, el hip-hop, l’indie-pop, el house, el techno i l’àcid house (cançons 13-21). 

I ja per acabar, però sense ganes que s’acabés, vam fer un ràpid tastet a la nova dècada dels noranta (cançons 22-24).

En resum, un colofó de luxe per inaugurar la secció de música dels 80, on podreu continuar escoltant i descobrint més música. Que ho gaudiu!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s