Cinema / Cinema català / Racó del cinema

Racó 2 x 1


Els seguidors més fidels de CineMúsica… haureu trobat a faltar el Racó del mes de novembre, oi? Doncs sí, el mes passat es va quedar sense notícia al bloc, però no pas sense pel·lícules a la secció de cinema de la Biblioteca. Farem un 2 x 1 i us expliquem en aquest article, quins són els films recomanats per aquest final d’any (novembre i desembre).

En l’àmbit del cinema català, dues propostes de dos directors catalans que començaren les seves carreres cinematogràfiques als anys 90. Eduard Cortés dirigeix Ingrid, myspace i Agustí Vila, La Mosquitera.

A Ingrid Myspace, l’Àlex, recentment separat de la seva dona, estableix una peculiar relació amb l’Ingrid, una jove veïna força excèntrica que desprèn una energia enigmàtica i inquietant. A poc a poc, l’Àlex anirà descobrint què s’amaga darrere la seva fascinant llibertat creativa.

La Mosquitera és la història d’una família acomodada que viu atrapada en un món fet a mida. Cada un dels seus membres, lluiten per salvar allò que els hi manté lligats. El Lluís, travessa l’adolescència descobrint al seu voltant dones i homes culpables i innocents a la vegada.

Pel que fa a d’altres cinematografies , dues propostes ben diferents. Per una banda, l’Herència de Per Fly, i per l’altra Tòquio Blues, de Tran Anh Hung (basada en l’obra de Haruki Murakami, del mateix títol). Malauradament, aquesta darrera pel·lícula encara no la tenim disponible a la Biblioteca. Tan aviat com sigui possible agafar-la en préstec, us ho farem saber al bloc.

L’Herència forma part de l’anomenada “trilogia de Dinamarca”, en què el director Per Fly retrata la societat danesa. En aquesta pel·lícula retrata la classe alta. El protagonista, Christopher, pertany a la quarta generació d’una família empresària molt prestigiosa.

Quan el seu pare es suïcida, es veu obligat a abandonar la seva feina i, d’alguna manera la seva vida, per tal de passar al capdavant dels negocis familiars. El preu que haurà de pagar per fer front a aquesta sobtada “Herència”… serà molt alt.

Ja ho veieu, un Racó ple de personatges complexos, de relacions difícils i de finals inesperats.

Esperem que gaudiu amb aquestes pel·lícules! I ben aviat, també Tòquio Blues, recordeu-ho!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s