Cinema / Cinema català / Racó del cinema

Racó plujós


Sembla que el Racó d’aquest mes d’octubre arriba plujós. El temps convida a quedar-se a casa i mirar una bona pel·lícula… oi? Això sí, us aconsellem que substituïu les crispetes per una paperina de castanyes calentetes!

La primera pel·lícula que us recomanem és Barcelona, abans que el temps ho esborri. La directora i actriu catalana, Mireia Ros, segueix el fil de la família Baladía a través d’un dels seus descendents.

Els Baladía van ser una de les famílies burgeses barcelonines que van prosperar a la Catalunya de finals del segle XIX i principis del XX, protagonistes de la revolució industrial i de l’auge que va viure la ciutat.

A través d’un minuciós treball de selecció d’imatges, Mireia Ros retrata la societat de l’època en aquest interessant documental. A la secció de biografies de la Biblioteca, també hi trobareu el llibre en el qual es basa el documental escrit per Francesc Xavier Baladía (protagonista, al mateix temps, d’aquest film).

La segona de les propostes, és la comèdia guanyadora del darrer Ós d’or al Festival de Berlín a la millora pel·lícula: Los chicos están bien, dirigida per Lisa Cholodenko. La pel·lícula ens apropa a una família ben peculiar formada per dues mares, i els seus corresponents fills adolescents, nascuts a través d’inseminació artificial.

La vida transcorre tranquil·la fins que els fills decideixen que volen conèixer el seu pare biològic.  Aquest fet capgirarà la seva vida i es veuran obligats a enfrontar la nova situació.

Com sempre, dues propostes ben diferents per gaudir del cinema. Bona castanyada!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s