L'aparador musical / Música

A ritme de Hip-Hop


Aquest mes d’octubre l’Aparador musical sona a ritme de hip-hop! Són molts els usuaris que ens demanen per aquest tipus de música. La majoria són gent jove que s’identifica en l’estètica d’aquest moviment cultural que va més enllà de la música. 

El hip-hop va néixer als anys setanta dins de les comunitats d’origen africà i hispanoparlant del districte del Bronx de Nova York. La definició clàssica del hip-hop s’estructura entorn de tres pilars bàsics: el rap, el breakdance i el graffiti.

El rap és l’estil musical del hip-hop i consisteix en cantar o parlar lletres rimades acompanyades d’un ritme repetitiu i sincopat. Els temes que tracten acostumen a girar entorn la vida als carrers i la crítica social. Per a la composició d’un rap són necessaris un mestre de cerimònies (MC: Master of Ceremony) que s’encarrega de la lletra, i un disc jockey (DJ: Disc Jockey) que “punxa” la música.

La dansa del hip-hop és el breakdance, un altre dels pilars clàssics del hip-hop. Aquesta dansa urbana està formada per diferents passos i moviments que es realitzen de peu o bé al terra, amb les mans els genolls i els peus. Els moviments són àgils, acrobàtics i també fixes.

La rivalitat en el hip-hop és un element molt característic. Són habituals les competicions espontànies entre dos cantants o dos ballarins que s’esmeren per superar l’adversari improvisant cançons i danses.

Ja per acabar, el graffiti és l’expressió plàstica del hip-hop. És un dels elements més visibles d’aquest moviment. Consisteix en pintar amb pintura en aerosol sobre superfícies urbanes com poden ser murs, trens, portes, mobiliari urbà i altres. L’estètica dels graffitis ha influït en els còmics i també en el disseny de roba, portades de discos i altres objectes.

A l’Aparador musical de la secció de música i cinema (primera planta) hi trobareu una selecció de música, llibres i DVD’s per aprofundir en la cultura del hip-hop: acosteu-vos-hi!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s