Activitats de la BPT / Cinema / Racó del cinema

Llegir entre imatges


S’acosta Sant Jordi. Molts de vosaltres tindreu, o esteu tenint, uns dies de descans durant la Setmana Santa. Temps lliure i lectura. Llibres i pel·lícules. Imatges per llegir entre línies… i temps per llegir entre imatges. No es tracta de cap endevinalla! Es tracta del nou Racó Temàtic que arriba a la secció de cinema.

Us convidem a ser lectors i espectadors en aquest particular itinerari per la literatura i el cinema. “Llegir entre imatges: guia de cinema i literatura” és la nova guia que us presentem aquest mes d’abril.

Per al cinema, la literatura ha estat sempre una font important d’inspiració. Des de ben aviat va trobar-hi un nombre il·limitat d’arguments i un públic potencial: els lectors.

Adaptar un text literari al cinema, però, no està exempt de les seves dificultats. Dos llenguatges diferents que han de trobar l’equilibri per no caure en la decepció de l’espectador i del lector. Val a dir que el públic és, (sou, som!), molt exigents. Sempre hi ha elements que no queden prou reflectits o detalls que queden desapercebuts…

El més interessant, a més a més del prestigi artístic i cultural, és la tasca divulgativa i de difusió que aconsegueixen les adaptacions cinematogràfiques. Aconseguir que de la pantalla es passi a l’obra literària i a l’inrevés.

A la guia hi hem recollit una selecció de les pel·lícules que s’han estrenat a la gran pantalla en els darrers cinc anys totes elles basades en obres literàries que podeu trobar a la Biblioteca. Moltes d’elles han tingut un gran ressò mediàtic (per exemple, la premiada Pa negre de Villaronga basada en la novel·la d’Emili Teixidor) i, d’altres, han passat més de puntetes per les taquilles i les prestatgeries.

Procurarem, des de CineMúsica, anar afegint informació i recomanacions relacionades amb l’apassionant món de la literatura i el cinema. Esperem que us resulti interessant! No dubteu a fer-nos arribar els vostres comentaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s