Música / Novetats musicals

S’escolta la primavera (I)


La primavera sempre és ben rebuda. Les tardes són més llargues, el sol més alegre… i les festes, més literàries. La Biblioteca us convida a una “Primavera poètica” amb un conjunt d’activitats molt interessants relacionades amb la poesia. Entre elles, una lectura de poemes oberta a tothom que vulgui participar-hi.

En aquest context tant idoni, tot just acabem de celebrar  el dia mundial de la poesia i ja ens anem acostant a Sant Jordi, volem destacar-vos el disc “La poesia a la cançó: poesia cantada” que fou publicat per PICAP el passat 2010.

Aquest disc doble inclou un total de 31 cançons basades en poesies d’escriptors de parla catalana. Hi trobareu des de Jacint Verdaguer, Apel·les Mestres, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Maria Àngels Anglada… o Joan Margarit.

Les veus? Tan variades com els compositors: Ovidi Montllor, Marina Rossell, Josep Tero, Celdoni Fonoll… o Santi Arisa. Tal i com es comenta en la introducció no només la “cançó d’autor” ha begut de la poesia sinó que també podem trobar poesies a ritme de bolero, folk, pop, heavy, punk…

En definitiva, la música ha estat un valuós vehicle per acostar la poesia al públic i, per altra banda, la poesia ha dotat a la música d’un llenguatge ric i divers. Us desitgem una primavera esplèndida plena de lletres i música!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s