Cinema / Novetats de cinema / Racó del cinema

Un Racó impactant


El Racó del cinema d’aquest mes ens porta dues pel·lícules força impactants. Per què, us preguntareu? Doncs perquè són dos films que ens parlen de vides dures, de conflictes i de situacions límits on mirar enrere costa molt.

Las dos vidas de Andrés Rabadán explica la història verídica d’aquest jove que va cometre diferents assassinats, entre ells, la mort del seu pare amb una ballesta. Uns fets esgarrifosos que van confinar a Rabadan a ingressar en una presó psiquiàtrica.

Tot i tramar, al cap dels anys, una fugida, un parell de dones arribarien a la seva vida per brindar-li una segona oportunitat: una psicòloga i una infermera, amb la qual, s’acabaria casant més tard.

La segona pel·lícula ens transporta a la Polònia de Lech Balesha. Lhome de ferro és la continuació de la pel·lícula L’Home de marbre del director polonès Andrej Wajda. Quatre anys separen les dues pel·lícules que volen ser un retrat de la situació política i social del país. En aquest film, el protagonista Maciek Toczyk, és un treballador del metall en unes drassanes.

Hi veureu la lluita obrera contra el règim comunista i les relacions que manté amb el mateix Walesa, el seu amic personal i company en l’inici de la vaga iniciada a Gdansk i que va desencadenar el popular fenomen de “Solidaritat”, el sindicat de treballadors d’arrels cristianes.

Paral·lelament als esdeveniments socials i polítics, assistireu a la seva altra vida, la privada, amb la família, els amics, la seva esposa… La pel·lícula va guanyar la Palma d’Or del Festival de Cannes l’any 1981.

A la pàgina oficial d’Andrej Wajda trobareu més informació sobre el director i el seu treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s